Δημοσίευση 07/12/2020

Μείωση συντελεστή ΦΠΑ για διάφορα παρασκευάσματα -Τροποποίηση παραρτήματος III του Κώδικα Φ.Π.Α.

Με τις διατάξεις του άρθρου 12 της τροπολογίας που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Περιστολή του λαθρεμπορίου-Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου καπνού, διατάξεις περί κοινωφελών περιουσιών και σχολαζουσών κληρονομιών, διατάξεις για τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης, κίνητρα για την προσέλκυση φορολογικών κατοίκων» προβλέπεται η προσθήκη ορισμένων προϊόντων διατροφής και παρασκευασμάτων που προορίζονται να ενσωματωθούν σε προϊόντα διατροφής καθώς και παρασκευάσματα διατροφής της Δασμολογικής Κλάσης 2106 στο Μέρος Α «Αγαθά» του Παραρτήματος III του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000). Σημειώνεται ότι για τα «Αγαθά» του Παραρτήματος ΙΙΙ προβλέπεται συντελεστής φόρου 13% (και 6% στις περιπτώσεις που υφίσταται ειδική πρόβλεψη).

Παρατίθενται ακολούθως οι προτεινόμενες διατάξεις του άρθρου 12 στο σύνολό τους:

Άρθρο 12

Μείωση συντελεστή ΦΠΑ για διάφορα παρασκευάσματα -Τροποποίηση παραρτήματος III του Κώδικα Φ.Π.Α.

Η παρ. 28 του Κεφαλαίου Ατού Παραρτήματος III του ν. 2859/2000 «Κύρωση Κώδικα ΦΠΑ» (Α' 248) αντικαθίσταται ως εξής:

«28. Εκχυλίσματα, αποστάγματα και συμπυκνώματα καφέ, τσαγιού, ή ματέ και παρασκευάσματα με βάση τα προϊόντα αυτά ή με βάση τον καφέ, το τσάι ή το ματέ. Κιχώριο φρυγμένο και άλλα φρυγμένα υποκατάστατα του καφέ και τα εκχυλίσματα, αποστάγματα και συμπυκνώματα αυτών. Ζύμες (ενεργές ή αδρανείς). Άλλοι αδρανείς μονοκύτταροι οργανισμοί (με εξαίρεση τα εμβόλια της ΔΚ 3002). Σκόνες για το φούσκωμα της ζύμης, παρασκευασμένες. Παρασκευάσματα για σάλτσες και σάλτσες παρασκευασμένες.

Μουστάρδα παρασκευασμένη. Παρασκευάσματα για σούπες και ζωμούς, σούπες και ζωμοί παρασκευασμένα. Παγωτά έστω και αν περιέχουν κακάο. Παρασκευάσματα διατροφής που δεν κατονομάζονται ούτε περιλαμβάνονται αλλού, με εξαίρεση τα συμπληρώματα διατροφής σε οποιαδήποτε μορφή παρουσιάζονται και τα σύνθετα αλκοολούχα παρασκευάσματα, άλλα από εκείνα που γίνονται με βάση ευώδεις ουσίες, των τύπων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ποτών. (Δ.Κ. 2101, 2102, ΕΧ 2103, ΕΧ 2104, 2105, ΕΧ 2106.)»

Διαβάστε επίσης άλλα θέματα της συγκεκριμένης τροπολογίας:

Πηγή:Τροπολογία: Μείωση συντελεστή ΦΠΑ για διάφορα παρασκευάσματα -Τροποποίηση παραρτήματος III του Κώδικα Φ.Π.Α. | Forin.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από το χώρο της ασφαλιστικής αγοράς