Δημοσίευση 18/05/2021

Πώς να ξαναμπείς σε fitness mode μετά την καραντίνα Χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να επανέλθεις άμεσα και με ασφάλεια.

Για πολλούς η πανδημία και οι πολλαπλές καραντίνες ήταν μια καλή αφορμή να μπουν σε μία νέα φόρμα. Μεγάλο μέρος των ανθρώπων εκμεταλλεύτηκαν αυτή τη συνθήκη και αφιέρωσαν χρόνο στο σώμα τους. Όμως, μαζί με αυτούς υπήρξε και η άλλη όψη του νομίσματος: οι υπόλοιποι που δεν ευνοήθηκαν από το κλείσιμο στο σπίτι και η ψυχολογία της καρατίνας δεν ήταν η κατάλληλη για να δώσουν ένα μπουστάρισμα στον εαυτό τους.

 

Όμως και αυτό είναι οκ. Το να ακούμε τις ανάγκες μας μία δεδομένη στιγμή και να βιώνουμε και λιγότερο ενεργές περιόδους είναι απόλυτα φυσιολογικό και συνέβη σε πολλούς. Τώρα όμως, που ο καιρός ανοίγει και η καραντίνα μας αφήνει σιγά σιγά, ήρθε η ώρα να επανέλθεις δυναμικά στο fitness mode σου - αν είσαι από εκείνους που το έχασαν. Γιατί, πολύ απλά, το να είσαι στα σωστά, για την αναλογία σου, κιλά και να έχεις ευεξία θα σου φτιάξει και την υγεία αλλά και τη διάθεση! 

Καθώς επιστρέφουμε σταδιακά προς μία - κάποια - κανονικότητα, είναι ο καιρός να μπούμε και πάλι σε πρόγραμμα. Παρακάτω ακολουθούν πέντε χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να επανέλθεις άμεσα και με ασφάλεια. 

1.Κάνε reset στο mindset σου 

Ένα σημαντικό βήμα για να επιστρέψεις στο προηγούμενο επίπεδο φυσικής κατάστασης είναι να είσαι εντάξει με το ότι τώρα δε βρίσεσαι σε αυτό το προηγούμενο επίπεδο. Δεν υπάρχει περιθώριο για αρνητική συζήτηση με τον εαυτό μας, επειδή η φυσική μας κατάσταση δεν είναι αυτή που θα θέλαμε τώρα ή το τρέξιμο λίγων χιλιομέτρων φαίνεται απίστευτα δύσκολο ενώ κάτι αντίστοιχο δε συνέβαινε στο παρελθόν. Ο θετικός τρόπος σκέψης είναι πολύ σημαντικός στο σημείο που βρισκόμαστε και οι μικρές νίκες που κατακτάς προς τον νέο σου στόχο πρέπει να σε κάνουν περήφανη και όχι το αντίθετο. 

Στο Facebook group των adidas Runners Athens θα βρεις δωρεάν συμβουλευτικά βίντεο με την mindset Coach Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη και θα ανακαλύψεις συμβουλές που μπορούν να σε βοηθήσουν να πετύχεις όλα όσα θέλεις. 

2.Ξεκίνα αργά και σταδιακά την επιστροφή σου στις προπονήσεις 

Άφησε μακριά τους τραυματισμούς ξεκινώντας αργά και προσθέτοντας σταδιακά την ένταση κατά τη διάρκεια των πρώτων 8-10 προπονήσεων. Η επανεκκίνηση πολύ απότομα και γρήγορα μπορεί να οδηγήσει σε σωματικούς τραυματισμούς αλλά και απογοήτευση. Χτίσε τη σιγουριά σου προπόνηση με προπόνηση, βήμα βήμα, και θα επιστρέψεις στο προηγούμενο επίπεδό σου γρήγορα και με ασφάλεια. 

 

adidas runners athens

 

Οι adidas runners Athens θα σε βοηθήσουν και πάλι σε αυτό, αφού στη σελίδα τους θα βρεις μία μεγάλη ποικιλία από προπονήσεις που διαφέρουν σε είδος, coaches και επίπεδο δυσκολίας, για να διαλέξεις ό,τι σου ταιριάζει. Τα προγράμματα ανανεώνονται κάθε εβδομάδα και μπορείς να τα παρακολουθήσεις είτε live είτε αργότερα, αφού καταχωρούνται στη Facebook σελίδα. Δες εδώ ενδεικτικά τα workouts που δοκιμάσαμε εμείς την πρώτη μας εβδομάδα! 

3.Πρόσθεσε cardio προπονήσεις βγαίνοντας για τρέξιμο 

 

adidas running athens

 

H αερόβια άσκηση είναι πολύ σημαντική για την καρδιαγγειακή λειτουργία, την ενεργοποίηση του μεταβολισμού και την τόνωση του σώματος. Ο καιρός πλέον έχει ανοίξει και οι συνθήκες είναι ιδανικές για να βγεις σε εξωτερικούς χώρους για τρέξιμο, δίνοντας μεγαλύτερη ποικιλία στις προπονήσεις που κάνεις μόνη σου. Κατεβάζοντας το adidas Running Appθα μπεις στην πιο fit διαδικτυακή ομάδα - που μετρά τουλάχιστον 170 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο - και θα μοιράζεσαι με άλλους αυτή την προσπάθεια. 

Εκεί, μπορείς να κάνεις τους μαραθωνίους των χιλιομέτρων που επιθυμείς, μαζί με μέλη της κοινότητας, να χαρτογραφείς τις διαδρομές σου και να παρακολουθείς τα λεπτά, την απόσταση αλλά και τις θερμίδες που καις. Παίρνοντας μέρος στους εικονικούς αγώνες θα διατηρήσεις το ανταγωνιστικό πνεύμα ζωντανό και αυτό θα σου δώσει ένα έξτρα κίνητρο να μην τα παρατήσεις!

4.Βελτίωσε τις διατροφικές σου συνήθειες 

 

adidas runners athens

 

Η υγιεινή διατροφή έχει θετική επίδραση τόσο στη σωματική υγεία και την ενέργεια για άσκηση όσο και στην ψυχολογική μας κατάσταση. Χωρίς ένα υγιεινό πλάνο δεν θα καταφέρεις σίγουρα να δώσεις στο σώμα σου τα εφόδια που χρειάζεται για να ανταποκριθεί σε προπονήσεις. Εμπλούτισε το πρόγραμμά σου με φρέσκα φρούτα, λαχανικά και νερό και μείωσε στο ελάχιστο τις επεξεργασμένες τροφές και τα τρανς λιπαρά. 

Στη σελίδα των adidas Runners Athens θα βρεις επίσης μια ποικιλία από sessions διατροφής από τη διαιτροφολόγο του community, Χαρά Σκουλαρίκη.

5.Άκουσε το σώμα σου 

Το σώμα σου θα σου δώσει τα σημάδια για το πότε γυμνάζεσαι πολύ σκληρά και αυτό δεν είναι καλό. Εάν κάποια άσκηση σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα ή σου προκαλεί πόνο, σταμάτα να την εκτελείς. Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ της μυϊκής δυσφορίας από μια καλή προπόνηση και ο πόνος σού επιτρέπει να γνωρίζεις ότι κάτι δεν είναι σωστό. Να είσαι προσεκτική με το σώμα σου για να σε βοηθήσει να προχωρήσεις με ασφάλεια στις προπονήσεις σου.

Όλα τα παραπάνω θα σε βοηθήσουν να αναδημιουργήσεις τη φυσική σου κατάσταση και να επιτύχεις τους στόχους σου. Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι δεν είσαι μόνη αλλά είμαστε όλοι μαζί στο ταξίδι φυσικής κατάστασης, οπότε αφιέρωσε χρόνο και διατήρησε ενέργά τα κίνητρά σου συμμετέχοντας στους adidas Runners Athens

 

Πηγή:https://www.shape.gr/fitness/tips-askisis/1000261/pos-na-xanampeis-se-fitness-mode-meta-tin-karantina/

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από το χώρο της ασφαλιστικής αγοράς