Δημοσίευση 21/04/2021

Οι 3 φάσεις για τις ασφαλιστικές στην πανδημία Σύμφωνα με την Deloitte έως το 2021, οι ασφαλιστές θα πρέπει να εξετάσουν ένα συνδυασμό επιθετικών και αμυντικών ενεργειών

Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις πρέπει να περάσουν από 3 φάσεις προκειμένου να διατηρήσουν και να ενισχύσουν τη θέση τους στη μετά Covid-19 εποχή:

α) να ανταποκριθούν,

β) να ανακάμψουν και

γ) να ευδοκιμήσουν.

Όταν εμφανίστηκε η πανδημία, οι ασφαλιστικές ανταποκρίθηκαν λαμβάνοντας άμεσα μέτρα για να διασφαλίσουν τη συνέχεια των επιχειρήσεων και να βοηθήσουν τους πελάτες και τις κοινότητές τους να διαχειριστούν τις αρνητικές επιπτώσεις.

Σύμφωνα με την Deloitte έως το 2021, οι ασφαλιστές θα πρέπει να εξετάσουν ένα συνδυασμό επιθετικών και αμυντικών ενεργειών για να επιταχύνουν τις προσπάθειες μακροπρόθεσμης ανάκαμψης και να οδηγηθούν σε ανάπτυξη εργασιών. Η πρόβλεψη της Deloitte για το τρίτο τρίμηνο των ΗΠΑ περιλαμβάνει 55% πιθανότητα με τον πληθυσμό να εμβολιάζεται καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2021, να εξακολουθούν να υπάρχουν «σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη». Το χειρότερο σενάριο – με πιθανότητες 25% – είναι να μην έχουμε την αναμενόμενη εξέλιξη με τον εμβολιασμό και να παραταθεί η αρνητική πορεία της οικονομίας.

Τι θα δούμε το 2021

Οι ασφαλιστικοί όμιλοι θα αναθεωρήσουν λόγω της πανδημικής κρίσης, στα νέα συμβόλαια, όρια κάλυψης, τιμολογήσεις και όρους…

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια

 

Πηγή:Οι 3 φάσεις για τις ασφαλιστικές στην πανδημία (insurancedaily.gr)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από το χώρο της ασφαλιστικής αγοράς