Δημοσίευση 05/05/2021

8 σνακ με λίγες θερμίδες για την καταπολέμηση κάθε λιγούρας από άγχος Θες σνακ με λίγες θερμίδες; Αυτά θα σε χαλαρώσουν χωρίς να σε παχύνουν.

Μήπως ψάχνεις για κάτι γλυκό κάθε φορά που είσαι αγχωμένη; Υπάρχει εξήγηση: Η ζάχαρη καταστέλλει την κορτιζόλη, την ορμόνη που προκαλεί το άγχος. Αλλά, δυστυχώς, σε αφήνει πιο πεινασμένη από πριν. Σταμάτησε αυτό τον φαύλο κύκλο με σνακ με λίγες θερμίδες που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, λιπαρά, πρωτεΐνες και άλλες καταπραϋντικές ιδιότητες.

1. Έξυπνο σνακ

 

Σέλερι, βούτυρο αμυγδάλου και μερικές σταφίδες από πάνω αποτελούν ένα δημιουργικό σνακ, γεμάτο "ενεργητικούς" υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, λιπαρά αλλά και πρωτεΐνες που σε χορταίνουν.

 

2. Μπουκιές ενέργειας

Αναμειγνύεις μισή κούπα κομμένους χουρμάδες, μισή κούπα βούτυρο ξηρών καρπών και ¼ της κούπας νιφάδες βρώμης σε ένα μπολ και δημιουργείς 12 με 14 μπαλάκια ενέργειας.

3. Τσάι με βότανα

Το χαμομήλι μειώνει το άγχος, ενώ το πράσινο τσάι περιέχει το αμινοξύ L-Θεανίνη, που σου προσφέρει μία πιο συγκεντρωμένη ηρεμία.

4. Φυστικοβούτυρο και μπανάνα

Άλειψε σε μία φέτα του τοστ λίγο φυστικοβούτυρο και πρόσθεσε κομμάτια μπανάνας, αν θέλεις να ηρεμήσεις με φυσικό τρόπο.

5. Κουφετάκια μαύρης σοκολάτας

Η μεστή γεύση της μαύρης σοκολάτας περιορίζει τις λιγούρες. Λιγότερα από 30γρ. την ημέρα μειώνουν τις ορμόνες του άγχους.

6. Λαχανικά με ντιπ

Τα λαχανικά σε γεμίζουν με ωφέλιμες φυτικές ίνες και το γουακαμόλε ή το χούμους, με τα υγιή λιπαρά που περιέχουν, σε βοηθούν να παραμείνεις χορτάτη για περισσότερη ώρα.

7. Ανθρακούχο νερό με κομμάτια φρούτων

Συχνά μπερδεύουμε την αφυδάτωση με την πείνα. Κάνε πιο ενδιαφέροντα τα ποτά σου ώστε να έχεις μεγαλύτερο κίνητρο να πιεις περισσότερη ποσότητα και να ενυδατωθείς επαρκώς.

8. Μείγμα ξηρών καρπών

Οι ξηροί καρποί κάνουν το σώμα να ανταποκρίνεται καλύτερα σε συνθήκες στρες. Συνόδευσέ τους με αποξηραμένα φρούτα και σοκολάτα για μέγιστη απόλαυση.

 

Πηγή:8 σνακ με λίγες θερμίδες για την καταπολέμηση κάθε λιγούρας ... (shape.gr)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από το χώρο της ασφαλιστικής αγοράς